СБУ: росія планувала створити “народні республіки” на Заході України (ВІДЕО)

12.04.2022 16:09   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Російська агентура готувала створення так званих “народних республік” у західних регіонах України. Відео із показами одного із сепаратистів СБУ виклала на своїх офіційних інтернет-ресурсах.

За словами змовника, планування операції почалося влітку 2021 року. Із ним сконтактувався співробітник ворожої розвідки у відставці.

– Почав розпитувати у мене, як я ставлюся до чинної влади, і запропонував створити народну владу, – Національні Збори, – делегатами до яких мали стати люди з різних сіл і міст. На республіканських зборах мали виступити з вимогою до української влади скласти повноваження. Якщо її не виконають, готувалося силове вирішення питання, – розповів чоловік.

Сепаратисти повинні були завербувати 500 бойовиків із числа колишніх військовослужбовців, зокрема – тих, хто воював в АТО. Проголошення “народних республік” мало відбутися одночасно з російським вторгненням. 

Служба безпеки України викрила та затримала злочинців у Івано-Франківській та Хмельницькій областях. Матеріали щодо них передані до суду.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews