Закривавлену іграшку з вокзалу Краматорська передадуть до суду в Гаазі (ФОТО)

15.04.2022 16:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Закривавлену дитячу іграшку, яка була вилучена поліцією з обстріляного окупантами Краматорського вокзалу, відправили до ООН.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вже передав іграшку кризовому координатору ООН в Україні та представнику Генерального Секретаря Аміну Аваду.

Він направить закривавлену іграшку як доказ воєнних злочинів в Міжнародний суд у Гаазі, пише УП Життя.

- Ще донедавна ця іграшка належала дитині, а дитина нею безтурботно гралася в своїй домівці. Поряд були рідні й близькі. Тепер ця іграшка – речовий доказ страшного воєнного злочину російських окупантів, скоєного внаслідок ракетного удару по залізничному вокзалу Краматорська, – каже Монастирський.

 

Він також розповів, що в результаті обстрілу вокзалу в Краматорську 8-го квітня, загинуло 59 людей, серед них 7 дітей, понад 100 осіб були поранені.

За даними МВС, усього з початку бойових дій правоохоронці зареєстрували понад 6,6 тисяч випадків воєнних злочинів з боку солдат РФ.

 

Нагадаємо, фото іграшки, яке стало символом російських злочинів, опублікував журналіст Роман Кулик, коли Росія запустила ракету з касетними снарядами по вокзалу Краматорська. У цей день близько 4 тисячі мирних людей евакуювались на захід України.

14 квітня Верховна Рада офіційно визнала дії Росії геноцидом проти українців.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews