Держкіно просить виключити російські стрічки з Каннського кінофестивалю

19.04.2022 07:50   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Марина Кудерчук, голова Державного агентства України з питань кіно, написала відкритого листа очільнику Каннського кінофестивалю, П’єру Лескюру. У ньому йдеться про прохання вилучити з цьогорічної програми фестивалю стрічки російських та проросійських режисерів.

Раніше пан Лескюр запевнив Держкіно, що до Канн не потрапить жоден росіянин, причетний до влади країни. Однак Кудерчук просить керівників кінофестивалю вжити додаткових заходів до російського режисера Кіріла Сєрєбрєннікова та його фільму “Дружина Чайковського”, а також до українського режисера Сергія Лозниці, який презентує на цьогорічних Каннах документальну картину “Природна історія знищення” та виступає проти “бойкоту російського кіно”.

– Зараз, під час активних бойових дій на нашій території, одночасне представлення країни-агресора та України на одному майданчику є неприпустимим та призведе до зміщення фокусу з жахіть війни та боротьби українців за свою ідентичність на привернення уваги до російської пропаганди щодо примирення через культуру, – йдеться у листі.

75-й Каннський кінофестиваль триватиме 17-28 травня у Франції. У ньому візьмуть участь кінематографісти із України, США, Швеції, Великої Британії, Франції, Південної Кореї, Японії, росії та інших країн.

Нагадаємо, днями чернівецький музикант Саша Буль розповів, чому вступив до лав ЗСУ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews