Шахраї різними способами видурили у трьох буковинців понад 130 тисяч гривень

16.05.2022 14:01   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Усього за одну добу на спецлінію «102» надійшли три повідомлення від жителів Чернівецького району про те, що невідомі особи незаконно заволоділи їхніми коштами. В усіх випадках порушники використали різні шахрайські схеми.

Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння цих протиправних дій.

82-річна чернівчанка розповіла, що до неї додому прийшов невідомий та повідомив, що її внук потрапив у біду. Для вирішення ситуації потрібні гроші. Пенсіонерка не пересвідчилася у достовірності отриманої інформації, передала невідомій особі 30 тисяч гривень. Лише через деякий час жінка зрозуміла, що її ошукали та звернулася за допомогою до правоохоронних органів.

Читайте також

Уродженець Луганщини, який виманив у пенсіонерів з Буковини понад 6000 тисяч гривень, сяде на 5 років
Ув'язнені СІЗО у Чернівцях обшахраювали людей на 200 тисяч гривень
На Буковині затримали групу шахраїв, які вимагали гроші у людей за спасіння їхніх родичів

У 45-річної жительки міста Кіцмань порушник виманив гроші, використовуючи іншу шахрайську схему. Незнайомець зателефонував на мобільний телефон жінки та представився працівником банку. Чоловік сказав, що з її банківською картою виникли технічні несправності і щоб їх усунути, необхідно продиктувати коди, які вона отримала в SMS-повідомленнях. Буковинка надала співрозмовнику всю інформацію, в результаті чого з її рахунку зникли 25 тисяч гривень.

Також учора до 22-річного жителя селища Лужани зателефонував невідомий чоловік і висловив бажання купити у буковинця речі, які він розмістив для продажу на платформі онлайн-оголошень. Для здійснення покупки псевдоклієнт попросив співрозмовника зайти за посиланням та ввести всі дані банківської карти. Отримавши обманним шляхом конфіденційню інформацію, правопорушник незаконно заволодів 77 тисячами гривень заявника.

За всіма цими фактами дізнавачі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться досудові розслідування.

Поліцейські вкотре нагадують громадянам про необхідність бути уважними та обачними у телефонні розмові з невідомими особами. В жодному разі нікому не повідомляйте особисті дані (номер паспорта, індивідуальний податковий номер, паролі, секретні коди до карти та з SMS-повідомлень), а також завжди перевіряйте отриману інформацію.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews