Навколо "Української книги" у Чернівцях спалахнув черговий судовий скандал

17.05.2022 15:09   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Доля колись культової книгарні у центрі Чернівців залишається невизначеною: рішення суду першої інстанції щодо книгарні "Українська книга" скасоване, позов прокуратури залишений без розгляду.

Про це у соцмережі написала заступниця начальника управління комунальної власності, депутатка Чернівецької міської ради Тетяна Шепелько:

"Законне рішення суду першої інстанції по Українській книзі скасоване, позов прокуратури залишений без розгляду. У мене немає ілюзій щодо правосуддя в Україні. Судді Галушко Н.А., Желік М.Б., Орищин Г.В. вирішили іменем України, що в Україні панують ті, хто порушує закон, вони понад законом".

Тетяна Шепелько зазначила, що тепер орендар Української книги може за 3,5 тис.грн. орендувати в центрі Чернівців понад 100 кв.м. упродовж 10 років.

Тож юристи міськради подаватимуть касацію на ухвалу суду.

Довідково

Справа "Української книги" розпочалася у 2019 році, коли Чернівецька міськрада відмовилась ухвалити рішення, яке би дозволило уникнути знищення відомої книгарні. У той час чернівчани зафіксували, що всередині приміщення роздовбали стіни та вивозять стару австрійську цеглу.

Господарський суд Чернівецької області ухвалив рішення, яким визнав недійсним укладений на десять років договір оренди від 29.12.2020 року та скасував рішення Чернівецької міської ради, яким цей договір погоджено.

 

Чернівецька окружна прокуратура подала позов в інтересах чернівецької громади і Міністерства культури та інформаційної політики України і в апеляції продовжує захист цих інтересів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews