Україні можуть надати протикорабельні ракети для зняття морської блокади: Reuters

19.05.2022 23:04   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Білий дім працює над тим, щоб передати Україні сучасні протикорабельні ракети та допомогти подолати російську морську блокаду.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters, розповіли неназвані американські посадовці.

Троє посадовців США та два джерела в Конгресі США заявили, що два типи потужних протикорабельних ракет, Harpoon виробництва Boeing, та Naval Strike Missile виробництва Kongsberg та Raytheon Technologies, активно розглядалися або для прямого постачання в Україну, або шляхом передачі від європейського союзника, у якого є ці ракети.

У квітні президент України Володимир Зеленський звернувся до Португалії з проханням надати українським військовим ракети Harpoon, які мають дальність стрільби майже до 300 км.

Але є кілька проблем, які не дозволяють Україні одержати ракети, відзначає агентство.

По-перше, обмежена доступність платформ для запуску ракет Harpoon з берега. Це технічно складне рішення, оскільки це переважно ракети морського базування. Два американські чиновники заявили, що Сполучені Штати працюють над потенційними рішеннями, включаючи зняття пускової установки з американського корабля.

В оперативній зоні Чорного моря наразі розташовані близько 20 кораблів ВМФ Росії, включно з підводними човнами, заявило раніше британське оборонне відомство.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews