Чернівецький університет посів високе місце у ТОП 10 українських вишів

28.05.2022 00:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Згідно зі свіжим рейтингом українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus, опублікованим на Освіта.ua, ЧНУ імені Юрія Федьковича посів 6 місце.

Результати рейтингу ґрунтуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями.

База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До цієї бази також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

У таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Згідно з результатами рейтингу 2022 року найвищий індекс Гірша серед українських закладів вищої освіти має Київський національний університет ім. Шевченка. Цей університет очолив цьогорічний рейтинг.

Друге місце рейтингу Scopus має Харківський національний університет ім. Каразіна. Третє – Одеський національний університет ім. Мечникова.

Четверту сходинку рейтингу посів Львівський національний університет ім. Франка.

На п’ятому місці рейтингу найбільш цитованих освітніх закладів розташувався Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут ім. Сікорського".

Шосту сходинку рейтингу Scopus посів Чернівецький національний університет ім. Федьковича.

Буковинський державний медичний університет - на 41-й позиції.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews