Ситуація із наявністю пального у Чернівецькій області поступово вирівнюється

30.05.2022 21:06   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Ситуація із наявністю пального у Чернівецькій області поступово вирівнюється. Бензин та дизель з’являються на дедалі більшій кількості АЗС, рекомендована вартість – від 52 до 58 гривень. Моніторинг цін здійснює Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області. 

- Наразі проведено вже 19 перевірок, за результатами яких майже у 90% було встановлено порушення. 15 суб’єктів господарювання притягнуто до відповідальності, до них застосовано адміністративно-господарські санкції відповідно до Закону України «Про ціни та ціноутворення», ще 2 перевірки тривають, – розповіла начальниця Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Аліна Гаєвська. 

За її словами, за результатами проведених перевірок частина АЗС, де ціни на пальне були завищені, знизили вартість до рекомендованої або припинили реалізацію. 

Аліна Гаєвська зауважила, що підставою для перевірки АЗС може стати скарга громадян на завищені ціни. Однак фахівці Держпродспоживслужби також моніторять ситуацію та приходять з інспекцією до недобросовісних реалізаторів. 

- На кожній АЗС, де нам відомо про завищення цін, або вже проведено перевірки, або ж вони заплановані найближчим часом, – наголосила Аліна Гаєвська.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews