Кияни зворушливо подякували Чернівцям за прихисток і шарм

Повернувшись додому, вони опублікували листа із рядками вдячності місту та його жителям

05.06.2022 15:46   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Ці жителі столиці, які були змушені втікати від ракетних ударів до більш спокійних Чернівців, тепер повернулися додому. Але з вдячністю і теплом згадують про місто, яке дало їм прихисток.

Вони опублікували у соцмережах своєрідного листа. Публікуємо його без змін.

Дорогі Чернівці!
Привіт з Києва!
Київ гаряче дякує за гостинність, притулок, тепло і ще...

За спокійні ночі під дахом більш ніж столітнього привітного будинка. За сонячні ранки із духмяною філіжанкою незмінної Lavazza.

За красу твоїх площ. За велич славнозвісного Університету. За затишок і чарівність вулиці Кобилянської. За історії і легенди, що ховаються у вузеньких вулочках і підворіттях. За неймовірні магноліі. За казковий цвіт сакур. За стародавні вулиці, де кожен будинок - це шедевр талановитих зодчіх (і свій квест "знайди хоча б два схожих будинка" я так і не пройшла!) За чарівність старовинних вілл на Федьковича. За тишу церков, соборів, костьолів, сінагог. За надихаючий концерт гурту "Плай" в Філармоніі. За талановиту виставу в розкішному театрі Кобилянської. За старовинний парк, який так дивно змінювався на очах протягом всієї весни. За гучні, веселі атракціони, гомін дітей. За години з книжкою і паперовим стаканчиком чая десь у сквері. За екскурсії пана Євгена і пані Поліни, які зразу ж закохують у місто. За "Марічку" пана Миколи на Ратуші. За лекції викладачки і письменниці Іванни, які в Резиденцї Молоді можна було слухати годинами. За терпіння дівчат у ЦНАПі. За доброзичливість містян. За підтримку і розуміння ВПО між собою.

За смачну мамалигу зі справжньою бринзою. За дивну начінку (вона ж баба нягре). За голубці, що тануть у роті (таких смачних я не їла ніде).

І наче забуваєш, чому ти опинився в цьому чарівному місті.

Ні, не забути - то війна...
Головне, Чернівці, дякую за людей, що так самовідданно, кожен день, без вихідних, без перерв, залишивши свої справи, приходять на другий поверх в Літній театр і в'яжуть, в'яжуть, плетуть, шиють - роблять те, що збереже наших хлопців там, що прискорить нашу перемогу.

За майбутню перемогу, Чернівці, Київ, Харків, Маріуполь, Суми, Одеса, Чернігів...
Слава Україні!

Олена і кияни, які вже вдома.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews