З Чернівецької області виїхало шість підприємств: повернулись на Київщину та Сумщину (ВІДЕО)

08.06.2022 00:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

З Чернівецької області виїхало шість підприємств, які раніше релокувались через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. П'ять компаній повернулись на Київщину та одна — на Сумщину.

Про це Суспільному повідомила заступниця директора департаменту комунікацій ОВА Марія Жиряда.

За її словами, два підприємства, які виїхали, займаються виробництвом чаю та кави, одне — виробництвом сільськогосподарської техніки, ще одне — текстилю. Також у свій регіон повернулись два торговельні підприємства.

В області залишається приблизно сто компаній, які релокувались через бойові дії. Раніше Суспільне поспілкувалось з власником однієї з фірм.

Довідково

Релокація — це державна програма з переміщення потужностей виробництва та персоналу з областей, де тривають бойові дії. Обладнання перевозять Укрзалізницею, Укрпоштою чи самостійно.

Держава надає допомогу в підборі приміщення для виробництва та розселенні персоналу, а також у підборі місцевих працівників.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews