Упродовж доби через очисні споруди Чернівців пройшло майже 100 тисяч кубометрів води

12.06.2022 16:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Щоразу, коли у Чернівцях проходить потужна злива, місто підтоплює. Як правило — це одні й ті самі ділянки. Не можна ні дорогу перейти, ні нормально пересуватися. У Ратуші пропонують розібратися, чому так трапляється.
 
"Уявіть собі розмір стадіону, але висотою з девятиповерхівку. Уявили? Так ось, вчора випав приблизно такий же об’єм опадів, і це за короткий проміжок часу. А зливова мережа міста на це не розрахована, вона стара і місцями об’єднана з каналізацією. Відтак потрібен час, аби такий об‘єм зумів пройти мережами, відповідно — маємо підтоплення.
Чи є вирішення цієї проблеми? Так! Ми вивчили це питання і зрозуміли, що потрібні капітальні інженерні рішення. Проєктанти вже підготували плани робіт. Ми, зі свого боку, заклали їх фінансування у програмі "Комфортне місто”. Однак це капітальний ремонт, а не просто чистка мережі… А ви вже неодноразово чули: під час воєнного стану капітальні видатки заморожені, адже наразі пріоритети інші. Звісно, це правильно і логічно: перемога над окупантом – в першу чергу!", - кажуть у міськраді.
 
Там знайшли тимчасове рішення. Найближчим часом на найбільш проблемних ділянках буде задіяно інші, менш масштабні, інженерні рішення. Повністю проблему підтоплення під час потужних злив вони не розв‘яжуть, але частково зменшать.
 
На зображенні може бути: текст «98 000 M 3 такий об'ем стчних ΤΑ каналзацйних вод пройшов через очисн споруди MICTA за добу. зазвичай же цей показник Ð три рази менший- рзниця зумовлена вчорашньою потужною зливою.»
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews