Чому Чернівці кілька днів мали великі проблеми з водопостачанням (ФОТО)

18.06.2022 09:46   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
КП “Чернівціводоканал” закінчило встановлення системи диспетчеризації обліку водогону “Дністер-Чернівці”. Фахівці підприємства встановили датчик точного обліку води марки Siemens, який є останнім з 12 приладів системи диспетчеризації обліку води на водогоні “Дністер-Чернівці”.
 
Решту 11 датчиків водообліку встановили раніше, протягом останніх кількох місяців. Після того, як усі прилади системи обліку будуть підключені до відповідного програмного забезпечення та повноцінно запрацюють, підприємство буде отримувати чіткі показники - скільки води вибрали з Дністра, скільки дійшло до наступної насосної станції чи резервуару чистої води. Це допоможе вирахувати витрати на конкретних ділянках водогону.
 
Дана система є унікальною і з таким програмним забезпеченням буде чи не єдиною в Україні. Встановлення датчика зайняло майже добу - почали о 8 ранку четверга, закінчили о 7 ранку п’ятниці.
 
"На жаль, під час заповнення траси сталась нестандартна ситуація: старі та зношені засувки не дозволили заповнити водогін згідно з графіком. Станом на 16 годину у п'ятницю, 17 червня,  виникла термінова необхідність припинити подачу води в місто для того, щоб наповнити певні об’єкти водогону", - пояснюють у КП "Чернівціводоканал".
 
 
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews