Медсестра з Англії, яка працювала у «гарячих» точках по всьому світу, тепер допомагає лікарні у Чернівцях (ФОТО)

06.07.2022 08:05   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Упродовж місяця медсестра JeanReillyVaughan працює у лікарні Чернівців. Вона має великий досвід волонтерської роботи у «гарячих» точках по всьому світу. До Чернівців приїхала за програмою благодійної організації «Волонтерський фонд миру».
 
- Наша лікарня не має досвіду надання невідкладної медичної допомоги великій кількості постраждалих одночасно, зокрема, військовим із бойовими травмами, та цивільним. Зараз, в умовах війни, це стало дуже актуально. Тож Jean допомагає нам налагодити і переформатувати на європейський рівень наше приймальне відділення, - каже генеральний директор Центральної міської клінічної лікарні Віктор Проц. – Усе робимо в межах існуючих приміщень. Разом ізJean ми розділили потоки хворих на 3 частини. Перша – це невідкладна екстрена допомога для пацієнтів, яких привозить «швидка». Друга – частина, де люди можуть зачекати своєї черги, не екстрені випадки. Третя – травмпункт.
 
«Волонтерський фонд миру» передав лікарні великий гуманітарний вантаж для оснащення приймального відділення.Jean, як представниця організації, контролює його розміщення та використання.
 
-На приймальному відділенні завжди дуже багато роботи. І щоби з усім впоратися, важливо мати грамотну налагоджену команду. Вибудовувати цю «командну гру», власне, я і допомагаю, - говорить англійка. – А між цим – бачу і чую розповіді людей про війну. І плачу разом із вами, українцями.
 
Jean також організувала онлайн майстер-класи щодо надання допомоги при бойових травмах з відомими хірургами з Англії.
 
 
 
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews