За перше півріччя 2022 року територіальні громади Буковини отримали понад два мільярди гривень

14.07.2022 14:57   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

За підсумками січня - червня 2022 року до місцевих бюджетів Буковини спрямовано 2321,1 млн грн. Обсяги податкових надходжень зросли до аналогічного періоду минулого року на 18,9 відсотків, що становить 369,4 млн грн.

Про це інформує Головне управління ДПС у Чернівецькій області.

- Платники податків продовжують сумлінно перераховувати податки, підтримуючи свої територіальні громади у складний воєнний час. - зазначив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Він наголосив, що основною фінансовою частиною доходів місцевих скарбниць краю, а це майже 73%, є податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 1693,1 млн грн.

Наступною складовою наповнення бюджетів територіальних громад став єдиний податок, платники якого додали до місцевого бюджету 310 млн грн. Ще одним вагомим внеском в місцеві бюджети краю є податок на майно, платежі від якого склали 195,2 млн грн. Передусім це плата за землю – 160,8 млн грн. та податок на нерухоме майно – 34,4 млн грн.

Також забезпечує фінансову стабільність місцевих громад акцизний податок з роздрібного продажу, сума надходжень по якому склала 59,8 млн грн.

Крім того, бюджети ТГ від бізнесменів Буковини отримали податку на прибуток – 24,5 млн грн., плату за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального в сумі 8,1 млн грн, за користування лісом, надрами й водою – 15,7 млн грн, інші надходження – 14,7 млн грн.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews