Начальник Чернівецької ОВА запевнив, що днями відновиться будівництво КПП "Дяківці" (ФОТО)

24.07.2022 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк анонсував відновлення будівництва пункту пропуску "Дяківці", що на кордоні з Румунією. Роботи планують відновити з 25 липня 2022 року.

Про це Запаранюк повідомив у своєму Telegram-каналі.

За словами очільника області, наразі роботи призупинені через відсутність фінансування. КПП готовий на приблизно 75%.

"Провів розмову з заступником міністра інфраструктури та нараду з начальником Чернівецької митниці. Колеги запевнили, що наступного тижня роботи мають поновитися, питання з фінансуванням вирішується", — повідомив Запаранюк.

Раніше у Державній митній службі у відповідь на запит Суспільного повідомляли, що для завершення будівництва "Дяківців" необхідно ще понад 74 мільйона гривень. Гроші, які виділяли на будівництво, спрямували до резервного фонду держбюджету через повномасштабне вторгнення Росії.

Митна служба зверталась до міської ради Чернівців, аби отримати 20 мільйонів з резервного фонду міста на реконструкцію пункту пропуску "Дяківці", депутати за це рішення не проголосували. Також митна служба консультувалася з представниками Європейської Комісії та Міжнародної організації з міграції щодо фінансування, аби відкрити пункту пропуску за тимчасовими схемами.

null
Фото з мережі Інтернет

Довідково

  • Добудувати пункт "Дяківці" планували до 24 серпня 2021 року.
  • КПП "Дяківці" розташований на кордоні з Румунією. У 2013 році його розпочати будувати в межах грантового проєкту зі транскордонного співробітництва. Пункт пропуску “Дяківці” передбачений для пішохідного та автомобільного сполучення, включаючи автобуси, крім вантажного, з постійним режимом функціонування і цілодобовою робою.
  • У листопаді 2021 року в обласній адміністрації повідомили, що завершують реконструкцію КПП "Дяківці" та "Красноїльськ".
  • У травні 2021 року у відповіді на запит Суспільного у Буковинській митниці повідомили, що пункт пропуску "Дяківці" готовий приблизно на 70%. Там збудували адмінбудівлю, навіси, павільйони паспортного та митного контролю, а також встановили каналізаційні та водопровідні мережі.
  • 29 квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду сказав про цьогорічне відкриття пунктів пропуску "Красноїльськ" та "Дяківці". Це зроблять, аби додатково розвантажити рух через кордон.
  • Запаранюк повідомив, що якнайшвидше запустити нові пункти пропуски через кордон з Румунією — це доручення Президента.
  • Руслана Запаранюка призначили головою Чернівецької ОДА 11 липня 2022 року Указом Президента. Під час зустрічі Зеленський заявив, що знання регіону та його специфіки допоможе Зарапанюку реалізувати поставлені завдання.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews