У Чернівцях планують об'єднати дві поліклініки: кажуть - для удосконалення роботи (ФОТО)

30.07.2022 00:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Дати можливість розвиватися, покращувати надання медичних послуг та удосконалювати мережу. Саме з таких міркувань у Чернівцях виникла ідея реорганізувати КНП "Міська поліклініка 5" шляхом приєднання до КНП "Міська поліклініка 2".
 
Проєкт рішення розглянуть на сесії Чернівецької міської ради. А поки що заступник міського голови Юрій Лесюк, начальниця управління охорони здоров’я Наталія Калмикова та її заступниця Галина Бовкун зустрілися з колективом поліклініки №5.
 
- Об’єднавши вас із поліклінікою №2, ми збережемо ваш медзаклад, дамо можливість йому розвиватися. За рахунок об’єднання, покращиться фінансування від НСЗУ, а відповідно –буде можливість покращувати матеріально-технічну базу поліклініки, - сказала Наталія Калмикова.
 
Працівників поліклініки №5 найбільше хвилює те, чи не залишаться вони без роботи після об’єднання з поліклінікою №2.
 
- Кодекс законів про працю передбачає таку процедуру, як реорганізація шляхом приєднання. Це означає, що всі люди, які працюють в закладі, що приєднується, залишаються на роботі. Тобто трудова угода між працедавцем і працівником не розривається, - запевнив Юрій Лесюк. - Таким чином, ви зможете і далі надавати медичну допомогу мешканцям відповідно до потреб.
 
- На сьогодні мають шанс вижити великі медичні підприємства, які гарантують людині, яка приходить, повний комплекс медичної допомоги і лабораторні обстеження. Якщо ж ви обираєте тільки якусь маленьку частинку медичної послуги, це унеможливлює подальший розвиток, - сказала Галина Бовкун. – Крім того, більш великі і потужні заклади обирають інвестори. Тож така реорганізація дасть поштовх для розвитку, залучення коштів, придбання нового обладнання. Від цього виграють і медики, і пацієнти.
 
 
 
 
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews