Буковинська гранатометниця отримала відзнаку Президента за те, що вивела побратимів з оточення (ФОТО)

31.07.2022 11:59   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Військову Павліну Ніколаєвич із села Просикуряни Сучевенської територіальної громади нагороджено відзнакою Президента України “Хрест бойових заслуг”. 

Про це повідомляється на сторінці Сучевенської громади у Facebook:

"Дякуємо тобі за героїчні вчинки, за захист, за наш спокій, за вірність Українському народу! Зичимо міцного здоров'я, щастя та перемоги!"

Володимир Зеленський нагороджував військових відзнакою “Хрест бойових заслуг” 28 липня під час святкування Дня Державності України. Серед цих хоробрих захисників була нагороджена і мешканка Сучевенської громади, Ніколаєвич Павліна Василівна, яка народилась 23 червня 1997 р. в с. Просікарени Сучевенської громади.

У 2017 році, коли їй виповнилося 20 років, Павліна підписала контракт та поїхала на Схід. Зараз вона сержант, командир гранатометного відділення 10 окремої гірсько-штурмової бригади оперативного командування “Захід” Сухопутних військ Збройних Сил України.

Нагороду дівчина отримала з рук Президента України Володимира Зеленського у залі Верховної Ради під бурхливі оплески. Як повідомляє Офіс Президента, Павліна Николаєвич у червні цього року на Луганщині допомагала зупиняти ворога, який переважав у кількості особового складу й техніки, та зривати ворожі наступи.

23 червня поблизу населеного пункту Верхньокам'янка під час наступу противника відкрила вогонь з гранатомета й особисто знищила один БМП-2 та п’ятьох піхотинців. Потрапивши в оточення, керувала відведенням групи в безпечне місце, зберігши життя і здоров’я товаришів по службі.

Довідково

"Хрест бойових заслуг" – це державна нагорода України, нагорода Президента України, яку вручають воїнам за визначну особисту хоробрість та відвагу або видатний героїчний вчинок під час виконання бойового завдання в умовах небезпеки для життя та безпосереднього зіткнення з ворогом, а також за визначні успіхи в управлінні військами під час бойових дій.

 
 
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews