Не стало видатного представника румунської громади на Буковині Василя Терицану

08.08.2022 11:53   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Румунська громада України в жалобі - на 76-му році життя помер журналіст, публіцист, поет, почесний член Румунської академії Василь Терицану.

Про це сьогодні вранці повідомили у Генеральному консульстві Румунії у Чернівцях:

"Члени генерального консульства Румунії в Чернівцях висловлюють жаль з приводу смерті Василя Терицану. Видатний представник румунської громади на північній Буковині. Письменник, журналіст, почесний член Румунської академії, президент Румунського культурного центру "Eudoxiu Hurmuzachi". Щирі співчуття родині. Нехай з Богом спочиває!"

Довідково

Василь Терицану у 1972 році закінчив філологічний факультет Чернівецького університету. Працював редактором газети Zorile Bucovinei (1969-1981), потім на Київській радіостанції (1981-1991).

У 1989 році разом з іншими чернівецькими румунськими письменниками заснував Товариство румунської культури "Міхай Емінеску". З 2000 р. президент культурного фонду "Casa Limbii Române" в Чернівцях, директор-засновник і редактор румунських газет в Чернівцях.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews