В оновленому сквері на Кордуби у Чернівцях підсвітили дерева та облаштували ігрову зону для дітей (ФОТО)

13.08.2022 14:07   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Роботи з відновлення елементів благоустрою у сквері на Кордуби добігають кінця. Наразі тривають останні, але не менш важливі, роботи: тестують та налагоджують підсвітку пам’ятника та дерев. 
 
У сквері зняли стару бруківку та встелили нову з основою. Тож, проблема з хиткипм мощенням зникне. Упорядкували зелені насадження. Замість старих, уражених шкідниками дерев, висадили 14 нових, почистили зарослі. Засіяли новим газоном 4300 квадратних метрів, додатково висадили 192 різновиди великих і малих кущів.
 
Також увагу звернули на освітлення, лавиці та смітники.
 
- Замість 13 поламаних лавиць продовжуємо встановлювати 42 нові, - зазначає заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк. - У два рази збільшили кількість смітників. Тепер їх буде 20. Подбали також і за друзів наших менших - встановили 4 спеціальні урни для собачих екскрементів. Збільшили кількість ліхтарів. Проти 12 тьмяних, їх тепер буде 23.
 
Для дітей облаштували ігрову зону: змонтували 4 дерев’яних елементи ігрового обладнання, а також 4 бетонні гірки з наливною гумою. Тож гратися дітям буде і цікаво і безпечно.
 
У сквері встановили 10 камер відеоспостереження.
 
- Як показує практика, це дуже правильне рішення, яке зменшує вандалізм, - каже Василь Зазуляк.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews