«Це необхідно як повітря»: небайдужі чернівчани закликають владу заборонити діяльність УПЦ МП

22.08.2022 07:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Влада Буковини має ухвалити рішення про заборону діяльності УПЦ МП на території області. Як це зробили в інших регіонах – до прикладу, на Львівщині, Івано-Франківщині.

Таку думку в коментарі molbuk.ua висловив представник чернівецької організації "Покрова" Олег Колов.

"Війна в Україні почалась з благословіння російської православної церкви. Кожного разу, входячи в їх храми, ви молитеся за смерть рідних та близьких, свою смерть. Разом з РПЦ ви продовжуєте війну, біль і руйнування в Україні. Тому будь-яка підтримка цієї неканонічної секти є злочином проти життя.


Жодна інша церква православної традиції в своїх проповідях і обрядах не використовує як звернення слово раб. Це робить тільки РПЦ. А рабів, як відомо, до раю не пускають.

Позиція наша однозначна – заборона роботи РПЦ у будь-яких її формах на території України. Тобто я кажу не тільки про РПЦ, а й про її філіал, який називається УПЦ МП. І хай вони зараз не прикриваються тим, що начебто від’єдналися і говорять про автокефалію. Насправді вони є фактично філіалом РПЦ і працюють під егідою Москви", - переконаний Олег Колов.

Так званий "від'єднавчий" собор УПЦ МП, який прихильники МП назвали історичним відривом від Москви, представник організації вважає "декораціями, "фількіною грамотою":

"Це заздалегідь спланована акція, як і всі акції, які планують ФСБ, під егідою якого працює РПЦ і під керівництвом якої безпосередньо працює УПЦ МП.

Цей собор не має ніякої сили, бо підписаний фактично "на колінках" і не містить жодної спроможності його використання. Це зроблено для публіки, замилювання очей.

Зміною таблички або номінальними діями – такими, як, скажімо, засудження дій патріарха Кирила, - вони просто намагаються перефарбуватися на певний час.

Вони декоративно можуть робити якісь акти підтримки, але насправді працювали, працюють і будуть працювати на Росію. Потім, коли все "вляжеться", знову проведуть собор, перефарбуються і будуть працювати "у відкриту". Тобто нічого не зміниться.

 

УПЦ МП просто витягує звідси гроші, і ці гроші йдуть у Москву. І на ці гроші купується зброя, а цією зброєю вбивають людей, наших громадян. Тобто відбувається те, що люди платять за власну смерть.

Тому, будьмо відвертими, - саме зараз настав той момент, коли заборона УПЦ МП необхідна як повітря. Я підтримую те, що заборонили діяльність УПЦ МП у Львівській, Івано-Франківській областях. Зараз до цього вже рухається Вінницька область. Це необхідно робити, причому робити тепер. Тому що продовження очікування щодень вартує смерті наших солдат, наших людей. Розбитих будинків, шкіл і доріг. Це треба врешті збагнути", - переконаний Олег Колов.

Співрозмовник додає, що у такий страшний час варто відмовитися взагалі від усього російського.

"Мене вражає, що люди досі слухають російську музику. В Україні досі процвітає російський бізнес, офіційно працюють сотні компаній, і всі про це знають. І що дивує більш за все – що людей це влаштовує. Тобто, з одного боку, вони підтримують Україну, а з іншого – підтримують радянський, російський спосіб життя.

Для порівняння: от як би це виглядало, якби у СРСР під час Другої світової війни або "Вєлікой отєчєствєнной", як це прийнято казати в Росії, щоб по радянському радіо колись крутили німецькі марші, німецькі пісні. Як би тоді до цього ставилося суспільство? А це ж абсолютно тотожні речі! Бо те, що зараз робить Росія, - це абсолютний фашизм, навіть гірше", - каже Олег Колов.

Раніше повідомлялося, що у Чернівецькій області парафія села Хлівище Ставчанської громади першою від початку повномасштабної війни перейшла з підпорядкування Української православної церкви (Московського патріархату) до Православної церкви України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews