Рятувальниця у Чернівцях виходила соколятко, яке випало з гнізда на висоті 9-го поверху (ФОТО)

24.08.2022 17:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Настя Гуцуляк працює в Службі порятунку області вже понад 10 років. Вона – диспетчерка Оперативно-координаційного центру. Її звична робота потребує виваженості, сконцентрованості, уважності, адже саме вона отримує повідомлення про пожежі, котрі надходять на спецлінію 101, та направляє на місце події вогнеборців.
 
Одного дня, як завжди, жінка прийшла на роботу й дізналась, що її колеги, поспішаючи на виклик, підібрали біля будівлі Головного управління ДСНС мале соколятко. Як виявилося, пташеня випало з гнізда, яке на даху споруди звили соколи. Вижити йому було б дуже складно, адже воно зовсім не вміло ні їсти, ні літати. Настя забрала пташеня додому і стала рятувальницею для беззахисного, розповідають у Головному управління ДСНС України у Чернівецькій області.
 
Маленький сокіл оселився на балконі квартири. За словами жінки, уваги пташеня потребувало багато: годування кожні 3 години свіжим м’ясом, від різного шарудіння соколятко дуже лякалось.
 
- Вставала до нього постійно, годувала, як потрібно. Про те, як доглядати за птахом, дізнавалася у фахівців, – ділиться пані Настя.
 
Такий досвід у неї не вперше – в дитинстві жінка підібрала та доглянула шпака, а коли прийшов час, відпустила його на волю. Шпак навіть кілька років прилітав до Насті. Проте цього разу було важче, адже сокіл – хижий птах. Та й коли пташеня випало з гнізда, воно було ще дуже кволе, маленьке – не більше двох тижнів від народження.
Зараз соколятку вже два місяці. Воно почувається більш впевнено, часто сідає пані Насті на плече і потроху вчиться літати.
 
Жінка каже, що не вагалася, коли брала пташку додому, вона відчувала, що повинна врятувати життя соколяткові. А далі – консультується зі спеціалістами, як правильно навчити птаха добувати собі їжу, щоб згодом відпустити на волю.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews