Ексміністр пропонує віддати Буковину Румунії: реакція двох держав

19.09.2022 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Колишній міністр закордонних справ Румунії Андрей Марга вважає, що Україна має віддати частину територій Росії, Румунії, Угорщині та Польщі. Про це сказав на презентації своєї книги «Доля демократії« у місті Алба-Юлія, пише видання Digi24.

- Ми знаходимося в абсолютно особливій ситуації. Я з усією відповідальністю кажу, що Україна перебуває в неприродних кордонах. Вона має поступитися Закарпаттям Угорщині, Галичиною – Польщі, Румунії – Буковину, а Росії – Донбас і Крим. Це території інших країн, інакше будуть конфлікти, – заявив Марга.

Міністерство закордонних справ Румунії повідомило, що заяви, зроблені публічно ексглавою румунської дипломатії Андреєм Маргою щодо поділу України, неприпустимі та «обурливо суперечать» офіційній позиції Бухареста. Про це повідомляє румунський ресурс Agerpres.

«Міністерство закордонних справ вважає неприпустимими заяви пана Андрея Марги у публічному просторі щодо агресивної війни Росії проти України та її наслідків», – йдеться у повідомленні румунського МЗС.

Наголошується, що заяви Марги перебувають у «обурливій суперечності» з офіційною позицією Бухареста щодо незаконної, необґрунтованої та неспровокованої агресії Росії проти України, а також з основними принципами міжнародного права.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews