Історія про військову з Чернівців, яку на Луганщині у перший день війни стратили окупанти

19.09.2022 06:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

47-річна старша лейтенантка Ірина Гордієвич загинула 24 лютого 2022 року у м. Щастя Луганської області. Поранену військовослужбовицю стратили російські окупанти.

Ірина народилася у м. Косів Івано-Франківської області. Після закінчення школи вступила до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Там здобула фах метеоролога-геолога. Ірина була поліглотом, знала англійську, грецьку і польську мови. Певний час жінка жила у Греції, там вийшла заміж та народила сина. Згодом чоловік поїхав до Англії, а Ірина з сином повернулися до України, у Чернівці. Вона також любила фотографувати, захоплювалася метафізикою, відвідувала курси духовного розвитку. Захоплювалася спортом, бігала, тягала залізо в залі.

Вона була активною учасницею Революції Гідності, після якої вирішила піти на службу до поліції. Склала іспити, пройшла конкурс і стала рядовим батальйону особливого призначення «Луганськ-1». За кілька років отримала звання старшого сержанта. Під час служби вступила до університету на юридичний факультет.

Коли почалася повномасштабна війна, Ірина виконувала бойові завдання на Луганщині. У перший же день вторгнення російських окупантів жінка отримала важкі поранення під час артилерійського обстрілу і не змогла залишити місто, вважалася безвісти зниклою. На ресурсах окупантів згодом з’явилася інформація, що вони її розстріляли. Тіло жінки довго перебувало у морзі м. Щастя.

null
Фото з мережі Інтернет

Майже через півроку рідні змогли поховати її у Чернівецькій області.

- Іра була найпозитивнішою людиною на планеті. Ніколи не говорила «ні» тим, хто просив її про допомогу. Ми дружили з п'яти років, вона мені як сестра. Вона нічого не боялася, дуже безстрашна й романтична одночасно, – розповіла подруга Ірини Наталія Фокшей.

У Ірини залишилися мама, сестра та 17-річний син, який також хоче стати військовим.

Матеріал підготувала агенція «Або» у рамках громадської ініціативи Меморіал героїв.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews