У Чернівцях обрали переможців премії бургомістра Кохановського

21.09.2022 07:50   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівцях обрали переможців премії імені бургомістра Антона Кохановського. Цією нагородою відзначають тих, хто зробив внесок у розвиток міста. Лауреатам виплатять по десять тисяч гривень.

Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету, пише Суспільне.

"За" проголосували усі присутні члени виконкому.

Переможцями стали:

  • у номінації "Краєзнавча розвідка року" — автор проєкту "Чернівці-Берлін-Світи…" Юрій Ковтун; вчителька англійської мови Чернівецького ліцею №7 Олена Карпенко; завідувачка відділу документів обласної бібліотеки імені Михайла Івасюка Тамара Сендульська;
  • у номінації "Місцева ініціатива року" — доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політології та державного управління Чернівецького національного університету Анатолій Круглашов;
  • у номінації "Меценат року" — волонтер Віталій Столяр;
  • у номінації "Молодіжна ініціатива року" — екскурсовод Ярослав Адамчук. До початку повномасштабного вторгнення він проводив нічні театралізовані екскурсії. На них розповідав про історію міста та його жителів. Тепер екскурсовод долучився до проведення благодійних екскурсій, частину грошей з яких перераховують на потреби військових.

Нагородження лауреатів премії відбудеться на сходах ратуші під час церемонії відкриття Дня міста в жовтні.

Довідково

  • Антон Кохановський в австро-угорський період очолював місто впродовж 26 років. В його час Чернівці "набули європейського вигляду", а Антона Кохановського ще за його життя почали називати "батьком міста".
  • Премію імені Кохановського заснували в 2015 році. Відтоді щороку міський голова Чернівців нагороджує лауреатів премії дипломом із зображенням Кохановського та грошима.
  • Премію заснували, щоб вшанувати пам'ять Кохановського, а також відзначити найбільш видатні наукові дослідження, науково-популярні, художні та журналістські праці, краєзнавчі розвідки, які пов'язані з Чернівцями.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews