Буковинські школи та дитсадки готові до опалювального сезону

08.10.2022 13:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

До опалювального сезону готові заклади освіти вісім областей, серед яких Чернівецька область. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму каналі в Telegram.

Станом на 7 жовтня 24 тис. 388 закладів освіти готові до опалювального сезону, що становить понад 90% від усіх закладів.

У тих регіонах, де зараз не тривають активні бойові дії, заклади освіти найближчим часом досягнуть стовідсоткової готовності до зими.

"На 100% готові до опалювального сезону заклади освіти 8 областей: Київська, Вінницька, Волинська, Івано-Франківська, Рівненська, Полтавська, Тернопільська та Чернівецька", – написав міністр.

За його даними, серед шкіл є 91,5% готовності до опалювального сезону. При цьому на 100% готові школи 11 областей (Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Київська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Рівненська, Полтавська, Тернопільська і Чернівецька) та місто Київ, коли на 90% і більше – п’ять областей.

Обстеження не проводилися в Донецькій, Луганській та Херсонській областях через “зрозумілі причини”, написав Шкарлет.
Він додав, що готовність до опалювального сезону дитячих садочків в усіх областях складає 92%, а на 100% готові дитсадки у 13 областях та місті Києві.

Очільник МОН повідомив, що триває й процес облаштування укриттів у закладах освіти.

Нині проведено огляд понад 25 тис. (95%) об’єктів закладів освіти. До освітнього процесу в очній формі за показниками забезпеченості учасників освітнього процесу укриттями готові 16 419 закладів освіти, що становить понад 62,2%.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews