Громада на Буковині перейшла з УПЦ МП до ПЦУ. Не обійшлося без емоцій (ВІДЕО, ФОТО)

Прихильники "рускава міра" перешкоджали цьому і співали "Господі помілуй"

23.10.2022 15:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Громада села Юрківці Чернівецького району на Буковині 22 жовтня перейшла з УПЦ МП до ПЦУ.

Про це повідомила учасниця спільноти Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ с. Товтри Світлана Масловська:

"Юрківці (Буковина) проголосували за Православну церкву України (ПЦУ). На території сільради цього села відбулися збори релігійної громади, яка виявила бажання влитися в лоно ПЦУ і розірвати будь-які зв'язки з московією та, нарешті, молитися рідною українською мовою! За це віддали 254 голоси. І хоч прихильники так званої УПЦ (яких було не більше 60 і не захотіли реєструватися) намагалися перешкоджати, постійно співаючи "нєпобєдімая побєда....", "господі помілуй", всі питання порядку денного розглянули.



На жаль, прихильники так званої УПЦ не бажали виконувати Гімн України, але таких було мало. Тому славень звучав гучно і велично, як і радість перемоги - у Юрківцях ПЦУ!" 

Інша учасниця спільноти, Ольга Ферлієвич, була вражена кількістю молоді, яка співала під час зборів "Господі помілуй":

 

"Найбільше, що дивує на зборах - це велика кількість молоді, яка так яро підтримує церкву, через яку почалась війна. Їх навіть не бентежить, що так твердо співають російською "Господі помілуй" ....Хоча рідною для них є саме українська. Скільки ще втрат має понести Україна, щоб наші громадяни нарешті усвідомили ким ми є насправді?" 





Окремо учасники зборів подякували військовим і правоохоронцям Заставнівського відділення, які заспокоювали емоційних прочан та загалом забезпечили порядок.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

Збори громади. Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews