Чоловіки-переселенці, які прибули на Буковину, мають протягом двох діб стати на військовий облік

27.10.2022 08:38   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Чоловіки-переселенці, які прибули на Буковину, мають протягом двох діб стати на військовий облік.

Про це нагадує Чернівецький обласний ТЦК та СП.

«Чоловікам, жителям краю, які досі не звернулися до ТЦК та СП, необхідно прибути для уточнення військово-облікових даних, а переселенцям – для постановки на тимчасовий облік. Тим військовозобов’язаним, які мають право на відстрочку від призову, необхідно прийти в терцентри комплектування з відповідними документами та підтвердити це», - йдеться у дописі.

У обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки також зазначили, що військовозобов’язані громадяни, віком від 18 до 60 років, на час дії воєнного стану повинні постійно мати при собі та надавати за вимогою для перевірки уповноваженим особам спільних патрулів документи, що посвідчують особу та військово-облікові документи.

За порушення правил військового обліку та ухилення від призову передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Ухилянтам під час мобілізації загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews