На Буковині прикордонники затримали понад 200 ухилянтів

04.11.2022 07:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Впродовж двох місяців прикордонники Буковини затримали 242 чоловіків призовного віку, які намагалися втекти за кордон.

 

За результатами оперативно-службової діяльності в рамках СОПЗ "Рубіж -2022" під час спроби незаконно перетнути державний кордон України, поза пунктами пропуску у Чернівецькій області було затримано 265 осіб, з них 242 громадянина України призовного віку, - пише "Молодий буковинець".

За словами першого заступника начальника Чернівецького загону, начальник штабу
полковник Богдана Гуменюка, у пунктах пропуску виявлено 45 громадян України, які використовували підроблені документи з метою ухилення від мобілізації.

"У 8 випадках затримано 9 громадян з категорії незаконних мігрантів. Зокрема у вантажних транспортних засобах виявлено 2 громадян Сирії та 1 громадянина Афганістану, які намагалися перетнути кордон без проходження процедур прикордонного контролю", - розповів полковник.

Також, Богдан Гуменюк розповів, що протягом двох місяців у контрольованих прикордонних районах Чернівецької та Івано-Франківської області, підрозділами Чернівецького прикордонного загону, проводилися спеціальні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою "РУБІЖ - 2022". Метою цих заходів було забезпечення надійної охорони державного кордону та недопущення незаконного перетину громадянами України призовного віку.

"Прикордонники у тісній взаємодії з представниками правоохоронних органів Чернівецької області здійснювали контроль за дотриманням прикордонного режиму шляхом патрулювання у прикордонні та проводили перевірку громадян та транспортних засобів на контрольних постах, які розміщено на автомобільних шляхах у межах контрольованих прикордонних районів", - зазначив Гуменюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews