Чернівецька міська рада звернулася до Президента щодо заборони діяльності УПЦ МП в Україні (ДОКУМЕНТ)

10.11.2022 23:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Відповідне рішення звернення до Президента України "Про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату в Україні" підтримали не всі обранці.

Депутати Чернівецької міської ради підписали та підтримали відповідне рішення звернення до Президента України "Про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату в Україні". Про це пише molbuk.ua.


Як повідомила депутатка від "Єдиної Альтернативи" Галина Абрам'юк, яка і є ініціатором відповідного документу, за звернення до Глави Держави проголосували 22 депутати, однак не всі підтримали таку ініціативу.

"Не всі підтримали - хтось під час голосування вийшов із залу, хтось витягнув картку (отже, нібито відсутній) - це вже не важливо. Головне, що Чернівці - за Україну і її захист на всіх фронтах!", - написала у соцмережі Галина Абрам'юк.

Зокрема, у тексті звернення йдеться: "Українська православна церква московського Патріархату (УПЦ МП), як частина російської православної церкви (РПЦ), є для російської федерації останнім форпостом з підтримки держави-агресора. На теренах України не може існувати антиукраїнська структура ворожої країни, та ще й під час війни. Незалежність від росії має бути у всьому - в релігії та вірі також. Вважаємо, що саме така активна патріотична позиція державної влади усуне загрози російського втручання у внутрішні справи України, забезпечить єдність українського суспільства і держави у протистоянні агресору та стане вагомою передумовою майбутньої перемоги".

null
Фото molbuk.ua




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews