«Ситуація — найсерйозніша за всю історію, головне зараз — зберегти керованість енергосистеми», - Укренерго

15.11.2022 22:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Ситуація в енергосистемі України зараз є «найсерйознішою за всю історію», але «Укренерго» зберігає керованість системою.

Про це розповів Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, - пише hromadske.ua.

Це вже шоста масована атака на енергетичну інфраструктуру країни, починаючи із жовтня Однак сьогодні така атака стала найсерйознішою з усіх попередніх. Понад 90 ракет різного типу було випущено агресором по території України. 

За словами Кудрицького, ця атака здійснена з цинічним розрахунком — у момент початку пікового споживання, щоб енергетикам було важче справитися з навантаженням. А втім, енергетики вже відновлюють об’єкти та працюють над ремонтами, щоб забезпечити постачання.

«Ще раз скажу: ситуація серйозна, головне завдання "Укренерго" на цю хвилину — зберегти керованість енергосистеми. Саме для цього застосовуються аварійні відключення. Якщо ми запроваджуємо відключення, отже, система досі керована. Від чого ми захищаємо всіх — від колапсу енергосистеми, на який сподівається ворог», — пояснив Кудрицький.

Він запевнив, що живлення будуть відновлювати настільки швидко, наскільки дозволяють сили.

Людей просять дотримуватися головного алгоритму:  набирайте запаси води, заряджайте акумулятори та мобільні телефони.

«Це дасть нам час робити свою роботу: залучати резервні схеми живлення, тримати баланс в енергомережі», — пояснив Кудрицький.

Відомо, що внаслідок масованого ракетного удару 15 листопада пошкоджено 15 об’єктів енергетичної інфраструктури України.

Через це відключення електроенергії є в Києві, Вінницькій, Волинській, Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Загалом зараз відключено понад 7 мільйонів абонентів. А втім, якщо рахувати саме людей, які залишилися без світла, кількість вийде більшою.

Загалом, за даними Повітряних сил ЗСУ, окупанти випустили по Україні близько 100 ракет, перевершивши масований ракетний удар 10 жовтня, коли вони застосували 84 ракети.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews