Мобілізація у Чернівецькій області: яким чином вручають повістки?

17.11.2022 17:39   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Наразі у Чернівецькій області відбувається доукомплектування особовим складом військових частин відповідно до їхніх потреб.

Переважно мобілізують військовозобов’язаних, які мають затребувані військово-облікові спеціальності, а також тих, які не проходили військової служби.

 Про це розповіла начальник пресслужби Чернівецького ОТЦК та СП капітан Тетяна Попович, - пише Інформагенство "АСС".

Також триває відбір кандидатів і на військову службу за контрактом.

Таким чином, стати до лав Збройних Сил можуть буковинці, які не підлягають мобілізації, але бажають захищати рідну землю. Скористатись такою можливістю можуть, зокрема, призовники віком від 18 років, які на даний час не підлягають призову на строкову службу, проте виявили власне бажання. Серед основних вимог до кандидатів - вік до 45 років, вмотивованість та відповідний стан здоров’я. Всі військовослужбовці, які не мають досвіду служби, обов’язково проходять належну підготовку, яка може проводитись і за кордоном.

 

Чи практикують в Чернівецькій області адресне вручення повісток, або ж здійснювати оповіщення військовозобов'язаних телефонним дзвінком?

 У Чернівецькому обласному ТЦК та СП повідомили, що вручення повісток проводиться:

- за домашньою адресою,

- за місцем роботи та в громадських місцях.

Також ТЦК та СП може звернутись до військовозобов’язаних телефоном, щоб викликати для уточнення військово-облікових даних.

 «Оповіщення продовжуються також з тих причин, що серед військовозобов’язаних, як жителів нашого краю, так і чоловіків-переселенців є такі, хто порушує вимоги законодавства про військову службу та військовий обов’язок», - зазначила Тетяна Попович.

Про заходи з оповіщення військовозобов'язаних з-поміж ВПО Військовослужбовці ТЦК та СП проводять додаткові заходи з оповіщення внутрішньо переміщених осіб – військовозобов’язаних, здійснюючи адресне вручення повісток, в тому числі перевіряючи компактні місця проживання внутрішньо переміщених осіб, кажуть у Чернівецькому обласному ТЦК та СП.

Військовослужбовцями терцентрів комплектування спільно з представниками органів місцевого самоврядування проводяться перевірки військовозобов’язаних чоловіків, які фактично проживають на території області, але не зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.

 

Джерело: acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews