Історія про мужнього розвідника Повара з Буковини, який загинув у перші дні війни

28.11.2022 07:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Солдат Денис Гринчук, позивний Повар, у 24-річному віці загинув вранці 28 лютого 2022 року під час виконання бойового завдання на Дніпропетровщині. Разом із ним загинули ще двоє бійців.
 
Денис родом із села Біла Криниця Чернівецької області. У родині Гринчуків було 7 дітей. Батько помер рано, тому мама виховувала всіх сама. Хлопець закінчив Старововчинецький ліцей. Жив у місті Мукачево на Закарпатті з родиною.
Захищати Україну пішов з 2014 року разом із двома братами. Чоловіки брали участь в АТО, а згодом повернулися додому.
 
Під час повномасштабної війни троє братів Гринчуків знову з перших днів стали на захист України. Денис воював у лавах 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Служив у розвідці.
 
«Земля пухом братику! Герої не вмирають! Ми за тебе помстимося! Слава нації! Смерть будь-яким окупантам», – написав побратим «Юпітер».
 
«Він все буде героєм. Герої не вмирають! Спочивай з миром, куме… Ти залишишся в наших серцях найріднішою людиною», – написала Надія Стремінська.
 
Посмертно солдат Гринчук нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Поховали захисника у рідному селі. У Дениса залишилися мама, брати, сестри, дружина і маленький син.
 
Долучіться до збору даних – розкажіть про загиблих рідних та близьких, заповнивши форму:
 
Для загиблих військових:
 
Для цивільних жертв:
 
На зображенні може бути: 1 особа та текст
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews