Загинув у боях за Херсонську область: історія про захисника з Буковини Анатолія

30.11.2022 12:22   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

48-річний старший сержант Анатолій Дребіт загинув 2 березня 2022 року у боях з російськими окупантами за Херсонську область.

Анатолій родом з села Вікно Чернівецької області. У 2015 році за мобілізацією пішов служити у 79-ту окрему десантно-штурмову бригаду. Брав участь в АТО на Донбасі. Після демобілізації, у 2016-му, повернувся додому, однак не зміг залишитися у цивільному житті, поки в країні триває війна. Тому за два тижні підписав контракт із 80-ю окремою десантно-штурмовою бригадою. Тоді під час навчання вперше стрибнув з парашутом. А вже згодом вирушив знову на війну.

«Приїхав додому, а думками залишився на передовій. Пораю господарку, а сам думаю про побратимів, взводного, командира роти. А вночі снилося, що ми з бійцями облаштовуємо позиції, поглиблюємо окопи, зміцнюємо бліндажі… Ледь виберу вільну хвилину і вмикаю телевізор – прикипаю до екрана й ловлю кожну звістку з фронту. Найбільше переймався нашими кіборгами, котрі захищали Донецький аеропорт. Не втерпів – через два тижні після звільнення підписав контракт», – так описав свої два тижні вдома Анатолій в інтерв’ю 2019 року.

null
Фото з мережі Інтернет

Коли почалася повномасштабна війна, Анатолій був командиром десантно-штурмового відділення. З перших днів він захищав Україну від окупантів. Але, на жаль, перемогу йому не судилося побачити.

«Світла пам'ять про Толю, як щирого друга, вірного товариша, справжнього сина українського народу, який став одним з тих героїв, хто у перші дні зупинив російську навалу, назавжди залишиться у наших серцях», – написала односельчанка Тетяна Гнеп-Амбросійчук.

Посмертно старший сержант Дребіт нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. У травні Анатолій також посмертно став лауреатом міжнародної літературної премії імені Івана Бажанського, яка присуджується найкращим працівникам освіти району.

Вдома на військовослужбовця чекали дружина, донька і син.

Чернівецька ОВА спільно із платформою Меморіал героїв вшановують пам’ять захисника.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews