У Чернівцях презентують кіножурнал «Байки», у якому знімались діти з Чернівців та міст зі Сходу і Півдня України

05.12.2022 08:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Сьогодні, 5 грудня, у Чернівцях презентують Міжнародний дитячий кіножурнал «Байки». У зйомках, які проходили у Чернівцях у жовтні-листопаді, брали участь місцеві дітки та дітки-переселенці з Херсону, Харкова, Миколаєва, Запоріжжя, Донецька тощо. 

Під час прем’єрного показу батьки разом із маленькими кінозірками матимуть нагоду  переглянути 17 короткометражних фільмів. Ці серії різні: містичні, пригодницькі, жартівливі. Усі вони мають повчальний зміст. Головна мета зйомок – відволікти дітей від того, що їм довелося пережити.

Режисер Олександр Молодцов каже, що до зйомок долучилися Держкіно та спілка кінематографістів. А для дітей участь у створенні фільмів це справжнє свято.

- Тому що зйомки для них – це маленька перемога, прем’єра – це свято. Бо ми постійно бачимо воєнні новини, батьки і діти обговорюють це все між собою… Хочеться бачити наших дітей щасливими. І сьогодні саме той час, коли я дійсно радію за нашу малечу. 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews