До психіатричної лікарні у Чернівцях звернулися понад дві тисячі переселенців

Серед них чимало дітей

09.12.2022 08:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Станом на початок грудня до Чернівецької обласної психіатричної лікарні звернулися 2105 вимушених переселенців, з них 153 дітей. Спеціалізовану стаціонарну допомогу надали 816 ВПО.
 
Про це йшлося під час засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України. Її провели перша леді Олена Зеленська та Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Також були присутні міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, фахівці МОЗ та ВООЗ тощо. У режимі онлайн у заході взяв участь начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.
 
Присутні, зокрема, обговорили Національну програму психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, яку ініціювала Олена Зеленська. Її мета - допомогти громадянам подолати пов'язаний з війною стрес і наслідки пережитих травматичних подій, запобігти розвитку психічних розладів.
 
Крім того, під час засідання презентували оперативну дорожню карту щодо зміцнення системи охорони психічного здоров’я нашої країни.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews