Емма Антонюк

Емма Антонюк

журналістка, проєкт "Палає"

Ці тіла на мемах не символізують людей. Ідеться про тих, хто краде, ґвалтує, убиває і запускає ракети

14.01.2023 01:24   Джерело: CvNews
Автор : Емма Антонюк

«Тошно від мемів, де слова пишуть російськими солдатами» - я в різних формах читаю критику того, шо українці в чатботі пишуть слово, а їм приходить картинка. Якшо опишу яка, інста мене забанить.

Поясню, чому для мене ці картинки - цілком ок.

31-го ракета влучила в будівлю через дорогу від моєї квартири. Я саме тоді була в душі, мастилася кокосовим скрабом, наспівувала Лет іт сноу.

Потім я почула звук прильоту. І я б дуже хотіла залишитись людиною, яка ніколи не чула того звуку. Але це неможливо.

Мій будинок затрясся. Напевно, так буває, коли сильний землетрус. Я вистрибнула з душу, мокра, у скрабі. У дворі гули сирени, сигналізація, дзвеніло бите скло, кричали люди. Я тремтіла і не могла зрозуміти, шо робити: змити скраб чи вдягатись і бігти в метро. Не знаю, скільки я так простояла, дихаючи, ніби після годинного кардіо. Потім у двері постукала моя подруга Яна. Вони з чоловіком прийшли по мене, щоб забрати в укриття. Я ніколи не бачила Яну такою. І я б не хотіла, щоб вона була людиною, яка пережила цей тваринний страх раптової загрози смерті. Але це також неможливо.

Ми завжди будемо знати, як це - почуватися мурахами, яких можна просто прибити будь-якої миті. І нам завжди можуть справедливо дорікнути, що це всього-на-всього Київ. Ми знаємо значно страшніші назви міст.

Чи могла я до 24-го уявити доречність приколу з мемами, де слова викладені тілами? Ну ні. Знаєте, я б дуже хотіла бути людиною, для якої це несмішно. Але і це також неможливо.

Ми адекватно, людяно і сердечно ставимось до інших людей. І ці тіла на мемах ніколи не символізують просто людей. Нам ідеться про тих, хто краде, ґвалтує, убиває і запускає ракети.

Тому, звісно, я б хотіла бути людиною, чия чутливість не допускає використання мемів з тілами. І ще більше я б хотіла, щоб ці тіла перед зустріччю з пакетом не нищили наші життя отупіло і по-звірячому. Але це також неможливо.

Тому «переставляйте їх туда-сюда», бо в ненормальних життєвих ситуаціях і психологічні способи з ними впоратись також ненормальні.

Ми ненавидимо їх всіма потужностями наших сердець. Бо ми люди. І впоратись з цим жахом, як учать на тренінгах з екологічного спілкування, вибачте, але неможливо.

https://www.instagram.com/emmocean/

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews