Віце-прем'єрка України Ірина Верещук навідалась у Чернівецьку область (ФОТО)

22.01.2023 14:49   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
На Буковину з робочим візитом завітала Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Свою поїздку вона розпочала із відвідин Чернівецького геріатричного пансіонату, в якому наразі перебуває 176 осіб, з них 65 ВПО.
 
- З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України цей пансіонат став одним з перших прихистків для маломобільних осіб, яких евакуювали з областей, де ведуться активні бойові дії. Хоч і заклад розрахований на 165 ліжкомісць, деякий період тут проживало 224 особи. Підопічні забезпечені всім необхідним для життя - від техніки до засобів пересування, - розповів начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк під час оглядин закладу.
 
Він також зазначив, що торік за підтримки міжнародних благодійників тут провели капітальний ремонт буфетної та ванної кімнати. Також розпочали реконструкцію котельні на дровах.
 
Наступна локація, яку відвідала Ірина Верещук - МКП для ВПО з інвалідністю при відділенні денного перебування для осіб з інвалідністю Чернівецького комунального територіального центру соціального обслуговування «Турбота». Сьогодні відбулося його офіційне відкриття. Місце компактного проживання розраховане на 30 людей з числа ВПО. Це один із 36 об‘єктів нашого краю, які ремонтували за кошти міжнародних організацій.
 
Також Ірина Верещук оглянула модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб, яке встановлюють у Чернівцях. Роботи тут розпочали торік у листопаді. Повністю збудувати містечко планують у березні 2023 року.
 
 
 
 
 
 
 
 
Запаранюк і Верещук. Фото Чернівецької ОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews