Відключення електроенергії на Буковині: в обленерго розповіли деталі

24.01.2023 20:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У "Чернівціобленерго" розповіли, що ситуація в енергомережі залишається складною.

Через похолодання споживання електроенергії збільшилося, а значний дефіцит потужності нікуди не зник. Така ситуація наразі скрізь по всіх областях України.

Про це йдеться в ТГ каналі АТ "Чернівціобленерго".

"Останніми днями група людей розганяє в соцмережах "обурення буковинців" нібито через неправильні відключення тільки в Чернівецькій області. Сьогодні ситуація в енергомережі складна, бо через похолодання споживання електроенергії збільшилося, а значний дефіцит потужності нікуди не зник. Але ця непроста ситуація присутня по всій країні, тому усі регіони працюють зі щоденними обмеженнями навантаженнями", - йдеться у повідомленні обленерго. Також в "Чернівціобленерго" додали, що всім областям надають пропорційно однакові ліміти, тому не слід піддаватися інформаційно-психологічним операціям ворога. "Сьогодні це в межах 52-54% від потреби кожного регіону. Відтак, в усіх областях сьогодні відключення -5/+2, -6/2, в окремих регіонах минулими днями було -7/+2. "У нашій області найгірше", " ніде такого, як у нас, нема" - це ІПСО, проплачені провокації для збурення населення і дестабілізації ситуації. Ворог використовує найчутливіші сторони нашого життя, не підтримуйте ці провокації, не допомагайте ворогам", - повідомляє обленерго. Працівники "Чернівціобленерго" цілодобово обслуговують електромережі. "Вони лагодять, ремонтують електромережі при будь-якій погоді, щоб вам дати напругу. Ми не відключаємо навмисне, нам зовсім не вигідно збурювати людей чи нагнітати ситуацію. Нам дуже шкодить ця штучна ескалація, у якій немає нашої вини. Не забувайте, що відключення запроваджені внаслідок зруйнованої енергосистеми, а наш з вами спільний ворог - це російський окупант. Не піддавайтеся ІПСО, не дозволяйте пропагандистам маніпулювати собою", - зазначають в компанії. В обленерго наголосили, що завжди відкриті до комунікації та готові відповісти на всі запитання: "Звертайтеся до нас напряму, ми зацікавлені у конструктивному спілкуванні", - ідеться в повідомленні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews