На Вижничинні незабаром запрацює сімейна молочна ферма

25.01.2023 14:53   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Мирослава Загул разом з чоловіком впродовж чотирьох років утримують чотирьох корів та щодня переробляють від 250 до 300 літрів молока.
 
Нещодавно подружжя отримало мікрогрант в межах урядової програми єРобота, повідомляє Чернівецький обласний центр зайнятості. Кошти використають на розвиток сімейного бізнесу у сфері молочного тваринництва в селі Мілієво. У планах родини придбання сироварні для розвитку молочної переробки, закупівля молочної сировини, обладнання молочного цеху та забезпечення робочими місцями двох і більше людей.
 
За кошти гранту заплановано закупити обладнання, зокрема, сироварню, два доїльних апарати, охолоджувач молока та холодильник для молочних продуктів.
 
Це дасть змогу виробляти якісну молочну продукцію. Крім того, бізнес стане одним з напрямів розвитку місцевої громади. Також завдяки йому створять нові робочі місця.
 
- Ця справа буде перспективною, оскільки є надзвичайно великий попит на якісний молочний продукт та низький рівень конкуренції в цій сфері, – розповідає Мирослава Загул.
 
Наразі родина має приміщення для утримання 10 корів та земельну ділянку для будівництва ферми.
 
На зображенні може бути: 2 людини, тварина та текст
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews