Тільки минулого тижня у дитячій лікарні Чернівців пролікувалися 28 покинутих малюків (ФОТО)

Кількість діточок, яких покидають батьки, зросла за рік удвічі

27.01.2023 11:15   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Андріанка та Ілларіончик – малюки, від яких, на жаль, відмовилися батьки. Дівчинку залишили у «Вікні життя», а хлопчика – у пологовому будинку. Нині немовлят обстежують медики КНП Міська дитяча клінічна лікарня.
 
- Годуємо, перевдягаємо, купаємо немовлят. Біля таких крихіток медсестрички проводять дні і ночі. Колишуть, співають колискові. Ці дітки не знають, що таке мамина любов і ніжність. Ми, як можемо, намагаємося компенсувати це своєю турботою, - каже завідувачка педіатричного відділення №1 лікарні Ольга Долженко.
Покинутих діток перед тим, як перевести до будинку малюка, обстежують і, за потреби, підліковують.
 
- Діти потребують особливого догляду, бо часто страждають на попрілості, дерматити, стоматити. Ми обов’язково проводимо повний комплекс обстежень, щоб потім передати цих малюків в організований дитячий колектив, - додає Ольга Долженко.
 
Як розповів  в. о. гендиректора Міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Білоус, минулого року в медичному закладі пролікувалися 28 покинутих діточок. На жаль, у порівнянні з попередніми роками, їх кількість зросла майже удвічі.
 
- Діти не винні, що їх покидають. Ми ж надаємо діткам допомогу в рамках пакету медичних гарантій, за кошти, які отримуємо від НСЗУ. За один пролікований випадок пакет передбачає 300 грн. Суміші, памперси, одяг – отримуємо завдяки благодійникам і меценатам, - каже Дмитро Білоус.
 
 
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews