Молитвою та квітами у Чернівцях вшановували пам’ять Героїв Крут (ФОТО)

30.01.2023 00:01   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Представники крайової та міської влади, депутати, громадськість, духовенство зібралися на Центральній площі, аби віддати шану молодим українським воякам та студентам, які 105 років тому, в часи становлення Української держави, беззастережно виступили проти більшовицької армії і зупинили її.
 
Цих декілька днів дали змогу придушити повстання більшовиків, яке тоді розпочалося на заводі "Арсенал" , підписати Берестейський мирний договір, в якому УНР була визнана як самостійна держава, а її армія отримала підтримку німецької та австро-угорської армій у боротьбі з більшовиками.
 
Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятників Героям Небесної сотні та Буковинського куреня й разом помолилися за всіх захисників, які віддали життя за незалежність України.
 
Бій під Крутами - трагічна і важлива подія в історії нашої країни, яка нагадує про боротьбу за свободу і суверенність нашої держави, яка триває і сьогодні.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews