Володимир Стефанець

Яким кількісно може бути олімпійський Рамштайн?

02.02.2023 01:07   Джерело: CvNews
Автор : Володимир Стефанець
Затасканий руский маразм про «спорт внє палітікі» несподівано отримав нових прихильників. Ну, не те, щоб аж надто нових, бо окремі міжнародні спортивні інституції, як-от УЄФА, і раніше час від часу раптово впадали у дивний, простимульований газпромівським «спонсорством», пацифічний ступор, заявляючи то там, то сям про бажання повернути представників країни-вбивці на світові спортивні арени.
 
Але тепер історія, схоже, принциповіша.
 
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) раптом заявив про намір допустити руских олімпійців на міжнародні змагання. Каже, тих, хто не підтримує російську агресію і за умови виступу під нейтральним прапором. Уточнимо: тих самих, які мають зв'язки з військовими, в тому числі виступаючи за спортивні клуби, пов'язані з міністерством оборони РФ.
 
Але наївні у МОК думають, що на росії знайдуться такі спортсмени, які заявлять на весь світ, що не підтримують путіна і його агресію проти України. Чуєш, Карл? МОК серйозно вірить у «харошіх» рускіх – ну, тих, які ще не вбивають і не ґвалтують українців і українок, а своїм мовчанням лише заохочують і потурають злочинам путінських убивць в Україні, та готові своїми спортивними «пабєдамі» утверджувати міфічну «мощь рассії» на «мєждународной спартівной арєнє». Навряд чи МОК не знає, що з часу своєї першої появи на олімпійських (і не лише таких) аренах москва завжди розглядала спорт, як продовження своєї імперської політики, хоч нині через світовий бойкот своєї агресії змушена жалісно скулити про «спорт внє палітікі».
 
Але у МОК майже на другому році рускої агресії проти України сталася амнезія. І це не жарт. Вчора там навіть відчитали Національний олімпійський комітет України за його обурення намірами повернути руских на міжнародні арени. І «найрішучішим чином» відкинули «наклепницькі заяви. Вони не можуть служити основою для будь-якої конструктивної дискусії». Олімпійський комітет робить файну міну при хр…новій грі, бо забув, що досі ніхто з руских олімпійців не те, що не засудив окупацію українських територій, але навіть не відважився назвати війну війною, йменуючи її міфічним путінським евфемізмом «спєцапєрація». За логікою комітету, українці мали би прагнути «конструктивної дискусії» з цими слухняними рабами на дірявій путінській галері «рассєя» з триколірними парусами, які хлопаки з МОК пропонують закамуфлювати міфічним нейтральним прапором.
 
росія на Олімпіаді. Колаж Obozrevatel
 
У 1980 році, коли совєти окупували Афганістан, світова спортивна спільнота бойкотувала ігри у москві. Через 40 років завдяки дивній МОКівській амнезії історія може повторитися – наш НОК уже заявив, що в разі допущення на світові спортивні арени представників країни-вбивці Україна бойкотуватиме Олімпіаду 2024. Міністр спорту Польщі Каміль Бортнічук повідомив, що його країна разом з іншими може висунути ультиматум керівництву Міжнародного олімпійського комітету, якщо руских і білорусів допустять до Олімпійських ігор у 2024 році. Йдеться, як сказав польський урядовець, про міністрів спорту 40 країн, які підписали звернення, щоб створити певний тиск на керівництво МОК.
 
Нині навіть на Рамштайн військовий, що вимагає від його учасників чималих фінансових затрат, вже записалося 50 країн. Цікаво, яким кількісно може бути Рамштайн олімпійський?
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews