Залужний написав передмову до книги «Воєнний стан», яка виходить у чернівецькому видавництві

23.02.2023 00:45   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний написав передмову до нового видання Meridian Czernowitz «Воєнний стан», яке побачить світ у лютому 2023 - під кінець року титанічної боротьби українського народу проти російських загарбників у повномасштабній війні.
 
«2022-й рік уже став історією. Ця цифра назавжди закарбована в нашій пам’яті… Важливо, щоб правдива історія цього року не загубилася. Щоб вона звучала у світі українським голосом, щоб вона збереглася у видатних творах для майбутніх поколінь. Бо правда – це один із найточніших різновидів зброї. Тому хочу подякувати українським письменникам та письменницям за те, що тримають культурний фронт, доказом чого слугує ця антологія», - йдеться у передмові.
 
У виданні зібрано 50 нових текстів провідних українських інтелектуалів, серед яких:
 
Alim Aliev, Sophia Andrukhovych, Юрій Андрухович, Володимир Аренєв, Stanislav Aseyev, Мирослава Барчук, Andrij Bondar, Khrystia Vengryniuk, Юрій Винничук, Тамара Горіха Зерня, Ярослав Грицак, Tamara Hundorova, Larysa Denysenko, Любко Дереш, Сергій Жадан, (Оксана Забужко), Пітер Залмаєв, Катерина Калитко, Вахтанг Кебуладе, Макс Кідрук, Oleh Kotsarev, Eugenia Kuznetsova, Дмитро Лазуткін, Андрій Любка, Yuri Makarov, Роман Малиновський, Олександр Михед, Костянтин Москалець, Julia Musakovska, Олеся Островська-Люта, Julia Paevska (Тайра), Svitlana Povalyaeva, Igor Pomerantsev, Віталій Портников, Mariana Prokhasko, Тарас Прохасько, Валерій Пузік, Володимир Рафєєнко, Микола Рябчук, Marjana Savka, Grigory Semenchuk, Ірина Славінська, Елеонора Соловей, Людмила Таран, Ganna Uliura, Iryna Fingerova, Iryna Tsilyk, Артем Чапай, Artem Cheh, Volodymyr Sheiko.
 
На обкладинці використано картину українського художника Матвія Вайсберга (Матвій Вайсберг) «Янгол ЗСУ» (2022).
 
"Ми дякуємо авторам та авторкам, котрі долучилися до фіксації наших непростих досвідів, генералу Залужному за важливі слова в передмові, Матвію Вайсбергу за обличчя цієї антології, кураторам видання Андрію Любці та Євгенії Лопаті за добірку текстів, USAID за підтримку проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», результатом якого стало це видання", - кажуть видавці.
 
А до 7 березня триває передпродаж антології«Воєнний стан» за акційною ціною – 300 гривень. Оформити замовлення можна за посиланням – https://cutt.ly/v331I3J.
 
Антологія «Воєнний стан» | Мiжнародна лiтературна корпорацiя MERIDIAN CZERNOWITZ
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews