Україна закінчує опалювальний сезон із профіцитом газу та вугілля: міністр енергетики

По енергетичній інфраструктурі росією було здійснено 31 повітряну атаку

05.03.2023 15:24   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Україна витримала дуже складну зиму 2023 року. Незважаючи на постійні атаки по об'єктах критичної інфраструктури, країна закінчує опалювальний сезон із профіцитом енергопотужності та залишками газу та вугілля.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко під час розширеного засідання Президії Конгресу місцевої та регіональної влади при президенті України, йдеться на урядовому потрталі. За його словами, Росія задіяла безпрецедентні сили, сподіваючись залишити українців протягом зими 2022-2023 років без світла, водо- та теплопостачання та зі зруйнованою енергетикою. Але плани ворога зазнали краху.

- Україна виходить із профіцитом потужності, з достатніми запасами газу та вугілля, а головне – досвідом та підтримкою потужної міжнародної коаліції, – заявив Галущенко.

За його словами, воєнний вплив на українську енергосистему з боку агресора був і залишається безпрецедентним.

- Усього з жовтня минулого року по енергетичній інфраструктурі Росією було здійснено 31 повітряну атаку, з яких 14 масовані ракетні удари та 17 – атаки групами дронів-камікадзе, – зазначив чиновник.

Галущенко додав, що були уражені ключові енергетичні об'єкти – теплові електростанції, теплоелектроцентралі, гідро- та гідроакумулюючі станції, підстанції системи передачі. Крім того, на сьогоднішній день частина потужностей, що генерують, знаходиться під тимчасовою окупацією.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews