У Герцаївській громаді печуть хліб, булочки і калачі завдяки державним коштам (ФОТО)

10.03.2023 00:28   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Неймовірний запах свіжоспеченого хліба – те, що відчувається, коли ледь відкрились двері пекарні. Нас зустрічає Петро Георгіу – власник виробництва у селі Тернавка Герцаївської громади.
 
Свій сімейний бізнес родина Георгіу започаткувала у 2009 році. Тоді починали з виготовлення хліба, потім поступово почали розширюватись. Зараз випікають різноманітні булочки, хліб, батон, великі і маленькі калачі.
 
- Починали ми свою роботу без обладнання. Замішували все вручну. Оскільки об’єми були великі, доводилось багато фізично працювати. Та згодом вдалось закупити деяке обладнання, – розповідає чоловік.
 
Родина дізналась, що за допомогою держави можна розширити бізнес. Відтак вони подали заявку на програму грантів «єРобота» для того, щоб купити тістозмішувальну машину.
 
- Сталось так, що нашу заявку на 250 тисяч схвалили з першого разу. Гроші ми отримали вже через місяць. У нас є кілька магазинів у селах та Герці, де ми і продаємо нашу продукцію. Завдяки придбаному обладнанню вдалось покращити якість тіста, що відчули і споживачі, – каже Петро Георгіу.
 
Раніше в пекарні працювали зі старим радянським апаратом. Замінити його хотіли ще років п’ять тому, але можливості не було.
 
- Окрім підвищення якості продукції, нам вдається економити – ця машина споживає менше електроенергії. Та й час роботи також зменшився: якщо раніше апарат замішував тісто 15 хвилин, то з новим обладнанням на це потрібно 4-5 хвилин, – зазначив підприємець.
 
Оскільки ми зекономили час, відповідно продукції почали виготовляти більше, розширився й асортимент. Тож найняли ще двох працівників. Зараз виготовляють здобу п’ятеро робітників.
 
- Участь у програмі дозволила розширити бізнес та зекономити час і гроші. З власного досвіду можу сміливо порадити підприємцям подаватись на програму «єРобота», – закликав Петро Георгіу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews