«Досвід і приклад двох негідників не має перекреслити роботу тисяч працівників культури» (ВІДЕО)

Які артисти прикриваються концертною діяльністю, виїздять за кордон, а потім не повертаються?!

12.03.2023 00:23   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Труха з’ясовувала, чому зірки першого ешелону (Влад Яма, Олег Винник, Дмитро Ступка) тікаючи від війни, досі не повернулись до України і які артисти прикриваються концертною діяльністю, виїздять за кордон, а потім не повертаються?! Що на них чекає – далі у матеріалі.

Речник Державної прикордонної служби України, Андрій Демченко:

- Міністерство культури розглядає запит від тієї категорії громадян, а потім клопочуть на Державну прикордонну службу для того, щоб вони, власне, в подальшому могли підтримувати Україну за кордоном. Держприкордонслужба не веде статистику по категоріям для того, щоб зазначити, яку посаду, чи якої направленості людина, і яка кількість перетинає кордон.

Гуморист і співзасновник проєкту «Леви на джипі», Андрій Лузан:

- Через те, що Щегель (гуморист, який виїхав до Туреччини заради комфорту, - ред.) отаку х***ю п***ув, зараз ускладнився виїзд для інших коміків, для коміків які, дійсно, працюють для того,щоб збирати величезні суми для армії. Йдеться про таких коміків, як Антон Тимошенко про об’єднання як Stand-up, West, які були запрошені в Італію і теперь не можуть поїхати.

Співак, гуморист, Володимир Дантес:

- Я ніяк не хочу зазіхати на вашу безпеку. Можливо, ви думаєте, що вам в Україні небезпечно і ви виїжджаєте заради сім'ї. Але тим самим ви підставляєте тих, хто виїжджає за кордон, щоб щось зробити для країни. Тому що з кожною людиною, яка не повернулася, все складніше і складніше кожному з нас стає виїжджати і щось робити.

Щегель та одіозні дівчата. Колаж Інформатор

Народний депутат України, фракція «Голос», секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, Роман Костенко:

- Є лідери думок, відомі на весь світ та які мають можливість працювати на перемогу і можуть переконувати громадян інших країн у важливості підтримки України. Вони точно повернуться, бо вони патріоти і мають ім‘я та репутацію, яку вони не будуть плямувати. А є різні «щурі», які використали таку можливість виїзду аби сховатися і уникнути обов’язку по захисту своєї Батьківщини.

Народний депутат України, фракція «Слуга народу», Олександр Качура:

- На початку повномасштабного вторгнення сама ідея була правильною, коли ці дозволи Мінкультом надавалися для боротьби на культурному в інформаційному фронті, але, на жаль, ось такі випадки, вони компроментують саму суть і треба більш жорстко це все регулювати, щоб люди виїжджали у відрядження, дійсно, артисти, і вони привозили конкретні результати для держави, щоб це була не формальна річ.

Натомість український поет, музикант і волонтер Сергій Жадан записав відеозвернення до Міністерства інформаційної культури та політики.

Він наголосив, що артистам важливо мати змогу виїжджати за кордон. А скандал, який розгорівся на тлі втечі коміка Андрія Щегеля, не повинен перекреслити роботу працівників української культури.

Жадан повідомив, що зараз перебуває у Нью-Йорку, де виступить із виставою про Харків 1920-1930-х років. Офіційний дозвіл на виїзд він отримав Мінкульту, в Україну артист повертається 21 березня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews