У Чагрі юні техніки працюють над організацією колективної радіостанції (ФОТО)

13.03.2023 00:32   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На базі Чагорської територіальної громади вже другий рік поспіль успішно функціонує гурток «Радіоелектронне конструювання» комунального закладу «Чернівецький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді».

Його 30 вихованців двічі на тиждень вивчають, зокрема, монтаж електронних схем, використовують комп'ютери для розробки креслень схем, друкованих плат та дизайну конструкції. Діти опановують сучасні радіоаматорські технології.

- До нас приходять вже зацікавлені діти, які мають інтерес до електрики, електроніки, фізики. Але основне заохочення у дітей відбувається тоді, коли вони зроблять свою першу роботу, бачать результат своєї праці. Наш гурток — це місце, де можна не боятись поставити питання і працювати своїми руками, адже найкращий спосіб вчитись — практика, - розповів керівник гуртка Олександр Глевко.

Наразі юні техніки працюють над організацією майбутньої колективної радіостанції. Завдяки їй вони зможуть бути в радіоефірі, створювати ліцензії та встановлювати зв'язки з іншим радіоаматорами.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews