"Не будівництво": у Чернівцях огороджують котлован на Шептицького, навколо якого вирують скандали (ВІДЕО)

14.03.2023 00:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівцях на Шептицького, 7 забудовник планує укріпити стінки котловану та встановити навколо нього огорожу. Це пов'язано з тим, що автомобілі рухаються впритул до котловану, відтак ділянка аварійна.

Про це у коментарі Суспільному повідомив заступник міського голови Євгеній Маховіков.

За його словами, замовнику робіт колективному проєктно-кошторисного бюро побуту у міськраді дали дозвіл на укріплення стінки котловану та встановлення паркану замість сітки.

- Ми не давали дозвіл на будівництво. Відділ охорони культурної спадщини міськради разом з аналогічним відділом ОВА будуть контролювати виконанням припису суду, щоб там не велося будівництво, — сказав Маховіков.

Раніше суд відновив дію припису Мінкульту про припинення будівництва на Шептицького, 7 у Чернівцях. Це проміжне рішення — воно потрібне для того, аби визначити статус будівництва, поки справу розглядають по суті.

Довідково

  • 26 січня депутати міськради проголосували за поновлення договору оренди землі замовнику будівництва на вулиці Шептицького, 7. Оренду продовжили на три роки.
  • 14 вересня стало відомо, що у Міністерстві культури не надавали дозвіл на проведення будь-яких робіт на вулиці Шептицького, 7. Також до міністерства не надходили звернення та листи щодо видачі дозволів на проведення будь-яких робіт від підрядника, проєктувальника та замовника, які вказані на стенді будівництва.
  • У коментарі Суспільному керівник юридичного управління міськради Сергій Венгринюк казав, що забудовник звертався до Міністерства культури у 2018 році, але не отримав звідти ані погоджень, ані відмови. Відтак забудовник подав до суду і виграв, оскільки суд виходив з принципу мовчазної згоди.
  • 22 вересня замовник призупинив будівництво, а також надіслав у Мінкульт документи з проханням надати дозвіл на будівництво.
  • 12 вересня мешканці будинків на вулиці Шептицького виходили на пікет проти будівництва двоповерхівок на Шептицького, 7. Вимагали у міської ради та Міністерства культури заборонити зведення будинків.
  • У 2007 році виконавчий комітет ухвалив рішення здати в оренду ділянку на Шептицького, 7, де розташовувався майданчик для занять спортом учнів трьох навчальних закладів. Спершу в проєкт забудовника передбачалась реконструкція існуючої споруди проєктно-кошторисного бюро.
  • Згодом інвестору вдалось розширити земельну ділянку до 15 сотих, на проєкті забудови з’явилось вже два об`єкти: це колишня триповерхова будівля проєктно-кошторисного бюро побуту, а також будівля у сім поверхів з підземним паркінгом на території колишнього майданчика.

1 березня суд першої інстанції — Чернівецький окружний адміністративний суд — відмовив замовнику будівництва у задоволенні позову щодо скасування припису Мінкульту про припинення будівництва. Про це у коментарі Суспільному сказав керівник колективного проєктно-кошторисного бюро побуту Ярослав Бляхарський. Чи оскаржуватиме рішення першої інстанції, Бляхарський пообіцяв прокоментувати після того, як отримає копію рішення та ознайомиться з нею.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews