«Хай ніколи не в’януть квіти на його могилі»: історія про Героя Романа

17.03.2023 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Прикордонник Роман Хомандяк загинув 28 грудня 2022 року у бою з окупантами біля села Чернещина на Харківщині. Воїну був 31 рік.

Він народився в Одесі. З 2000 року разом із батьками жив у селі Клішківці Чернівецької області. Закінчив місцеву середню школу, потім – Чернівецький транспортний фаховий коледж. Після строкової військової служби в лавах ЗСУ вирішив пов’язати життя з армією. Підписав контракт із Державною прикордонною службою України. 9 років служив в окремому контрольно-пропускному пункті «Київ». Встиг здобути дві вищі освіти: закінчив Львівський політехнічний інститут та Уманський педагогічний університет.

Під час повномасштабного російського вторгнення Роман захищав Україну у складі Чернівецького прикордонного загону. Був головним сержантом.

- Роман Михайлович був скромною та порядною людиною. Ніколи не відмовляв у допомозі товаришам, сусідам. Завжди усміхнений, привітний, ввічливий, він був підтримкою для своїх побратимів. Дуже він любив свою сім’ю. Горе невимовне. Ми сумуємо та у глибокій жалобі схиляємо голови перед світлою пам'яттю прекрасної людини Хомандяка Романа Михайловича. Хай ніколи не в’януть квіти на його могилі, як символ вічної народної любові і скорботи, – сказали у Клішковецькій сільраді.

«Ромка, хай земля тобі буде пухом, мій шкільний друже. Наш герой! Скільки спогадів... душу розриває від болю, що ти більше ніколи не прийдеш на зустріч випускників, що ми не обміняємось вітаннями на честь дня народження, що ми не побачимо більше нашого щирого та усміхненого Ромку. Не вірю, не хочу вірити», – написала Ірина Марковська.

Поховали захисника у селі Клішківці. У Романа залишилися батьки і брат.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews