На Буковині після зимової сплячки прокинулися ведмеді (ВІДЕО)

18.03.2023 00:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Ведмеді Антошка та Марійка, які мешкають в еколого-просвітницькому центрі Путильської філії, вийшли із зимової сплячки. Нині лісівники допомагають їм повернутися до звичного ритму життя.
 
Після двомісячного зимового сну організм тварин потребує багато енергії. Тому ведмедів годують калорійною їжею, яка містить багато білків, жирів та вуглеводів. В раціон входять риба, каші з різноманітною сумішшю зернових, овочі та фрукти. А ще звірі дуже полюбляють солодощі.
 
- Також важливо дати ведмедям достатньо часу на відновлення сил. Це допоможе повернутися до звичного режиму з мінімальними стресовими відчуттями, - розповідають працівники еколого-просвітницького центру.
 
Самцю Антошці уже 12 років, Марійці – 9. Їх знайшли малюками у лісі ослабленими і немічними. Лісівники забрали їх з собою, лікували, вигодовували.
 
- Перший час їх навіть годували із соски, - пригадують працівники.
 
І так не лише з ведмедями. Лісівники часто знаходили у лісі самотніх малих тваринок: покинутих, з перебитими лапками, безпорадних. Усім надавали допомогу. Коли ті підростали, їх випускали у ліс. Однак звірі звикали до людей і багато хто повертався назад. Тоді лісівники вирішили створити міні-зоопарк, який став тваринам домівкою, де про них піклуються і люблять.
 
 Зараз тут мешкають також олені, козулі, кабани, зайці, борсуки і павліни.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews